Zeetours Cruises: 50 jaar inspiratie

Daarom kiest u voor Zeetours Cruises:

  • 29 jaar op rij verkozen tot ‘beste cruisespecialist’
  • Grondlegger van de cruisevakantie in ons land
  • Unieke excursies en arrangementen
  • Volledig cruise aanbod,  naar ieders wens
  • Service & persoonlijk contact, 7 dagen per week
  • Eigen ‘cruise boekings- en informatiecentrum’

29 jaar op rij verkozen tot ‘beste cruisespecialist ‘
Niet voor niets wordt Zeetours Cruises sinds jaar en dag door de reisbureaus beloond met de ‘Reisveer’, als beste cruisewinkel van Nederland. In januari 2018 ontving Zeetours Cruises deze prestigieuze award voor ‘Beste Aanbieder Cruises’ voor het 29e jaar op rij. In maart 2018 werd Zeetours Cruises onderscheiden met de Zoover Award voor beste cruise-aanbieder.

Grondlegger van de cruisevakantie in ons land
Als eerste startte Zeetours Cruises in 1962 met het verkopen van cruisevakanties in Nederland.  Gestart als joint-venture van het Holland America Line, maar inmiddels volledig zelfstandig en met meer dan 50 jaar cruise-ervaring.

Unieke excursies en arrangementen
Veel cruises starten in de haven van een bijzondere stad. Hoewel de cruise de basis vormt van uw vakantie, wilt u wellicht meer tijd doorbrengen in de stad waaruit u vertrekt of waarin u aankomt. Om aan deze wens tegemoet te komen, hebben onze specialisten voor een aantal cruises een uniek arrangement samengesteld waarbij een langer verblijf, alle excursies, KLM vluchten en veelal excursies ter plekke zijn inbegrepen.

Volledig cruise aanbod, naar ieders wens
Bij alles wat wij doen, is uw ideale cruisevakantie ons uitgangspunt. Naast een uitgebreide keuze uit rederijen en vaarroutes, kunt ook ook terecht bij Zeetours Cruises als u méér zoekt dan alleen een cruise. Dit loopt uiteen van inspirerende excursies en unieke arrangementen tot het eerder vertrekken naar de vertrekhaven, vliegen met een andere luchtvaartmaatschappij of later terugvliegen. Naast vooraf samengestelde arrangementen, helpen wij u graag bij het samenstellen van uw arrangement op maat.

Service & persoonlijk contact, 7 dagen per week
Om u optimaal van dienst te zijn, hebben wij ruimte openingstijden en kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen. Telefonisch en via chat zijn wij 7 dagen per week bereikbaar.

Ons reisbureau is op werkdagen geopend van 9.00 tot 18.00. Op zaterdag kunt u bij ons terecht van 10.00 tot 17.00. Op zondag zijn wij uitsluitend telefonisch bereikbaar van 11:00 tot 16:00.

Eigen ‘ cruise boekings- en informatiecentrum ‘ 
Een cruise boeken is nét even anders dan het boeken van een standaard vakantie. Het is goed mogelijk dat u hierover met een specialist wilt spreken en aanvullende vragen heeft. Natuurlijk kunt u ons bellen en emailen, maar u bent ook van harte welkom bij ons eigen reisbureau in Rotterdam.

Uiteraard is Zeetours Cruises aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, waarmee u naast kwaliteit ook nog eens voor maximale zekerheid kiest.


 

Onze historie

 

1962

Zeetours Cruises wordt in 1962 opgericht als een joint-venture van Holland America Line (HAL) en Wagons-Lits. In eerste instantie worden plaatsen verkocht op schepen van Holland Amerika Lijn die vaste trans-Atlantische routes uitvoerden. Vanaf het moment dat de luchtvaart de lijndiensten per schip begint te verdringen, worden de schepen ingezet voor cruises. Zeetours Cruises springt handig in op de nieuwe situatie en wordt generaal agent (exclusief importeur) voor steeds meer internationale rederijen.

 

1963

Zeetours brengt haar eerste reisgids uit en maakt daar een jaarlijkse gewoonte van.

De jaren ’60 en ’70

In de jaren zestig komen met name de Italiaanse en Griekse rederijen, zoals het toenmalige Sun Lines in opmars, in de zeventiger jaren gevolgd door de Russische schepen, die de markt aan de onderkant openbreken. Eén van de nog altijd befaamde schepen uit die tijd is de Alexandr Pushkin. Op dit moment vertegenwoordigt Zeetours Cruises bijna alle cruise rederijen. De jaren zeventig zijn gouden tijden voor het cruiseproduct.

1987

Zeetours Cruises komt in 1987 voor 100 procent in handen van Holland International (later TUI Nederland N.V.)

De jaren ’90

Mede gezien nieuwe wetgeving eind jaren 90, waarbij schepen moeten voldoen aan strengere kwaliteitseisen, gaan rederijen massaal over op nieuwbouw. Het gevolg is dat er een fors aantal extra bedden bijkomt. Mede door die ontwikkelingen én als gevolg van de economische omstandigheden maakt Zeetours Cruises een explosieve groei door. Het bedrijf verhuist naar een twee maal zo groot pand aan de Rotterdamse Boompjes, waar Zeetours Cruises tot op de dag van vandaag is gevestigd.

2006

In 2006 gaat Zeetours Cruises, na een management buy-out, onderdeel uitmaken van De Reisspecialisten Groep, samen met diverse gerenommeerde merken als GI Travel, Holland Destination Management en Panta Reizen.

2010

In september van dit jaar verwelkomt Zeetours haar 500.000-ste gast

2011

Eind 2011 lanceert Zeetours Cruises haar nieuwe state-of-the-art website, met actuele prijzen en beschikbaarheid en de mogelijkheid om zowel een losse cruise, als ook een complete pakketreis online te reserveren.

2012

Zeetours Cruises viert haar 50-jarig bestaan als cruisespecialist. Wegens haar succesvolle resultaten, wordt Zeetours Cruises door RTL7 en RTLZ genomineerd voor de Nationale Succesfactor 2012. In de zomer van 2012 wordt een uniek eigen tv-programma gelanceerd op RTL4. Onder de naam ‘Welkom aan boord’ worden de belevenissen van verschillende 1st time cruisers gevolgd. Facebook wordt een vast onderdeel van de e-commerce activiteiten.

2013

Tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht, ontvangt Zeetours Cruises voor maar liefst de 24 keer op rij, de prestigieuze ‘Veer’ als ‘Beste Cruisetouroperator 2012’. In februari van dit jaar wordt Zeetours Cruises genomineerd voor de Zoover Awards in de categorie ‘cruises’. Op 22 april ontving Zeetours Cruises maar liefst 2 Zoover Awards. Zowel de titel ‘Beste Aanbieder Cruises’ als ‘Populairste Aanbieder Cruises’ viel ons ten deel.

 

 

In april 2013 is Zeetours Cruises hoofdsponsor van de tentoonstelling ‘Zeekastelen’ in het Maritiem museum in Rotterdam.

Op 18 november lanceert Zeetours Cruises een compleet vernieuwde website met veel meer inspiratie, beschrijvingen van hutten en dekplannen in een eigentijds jasje.

 

Zeetours Cruises ontvangt op 2 december in het fraaie Palais Todesco in Wenen, een prestigieuze award als één van de Europese toppartners van Norwegian Cruise Line.

 

 

 

 

 

2014

Tijdens een wervelende show op de Vakantiebeurs in Utrecht wint Zeetours Cruises voor de 25e keer op rij de Reisveer in de categorie Zeecruises.

Ma - Vr9:00 - 18:00

Zaterdag10:00 - 17:00

Zondag11:00 - 16:00

 

Wilt u langskomen? Graag, maak een afspraak!

Heeft u een vraag?

Onze medewerkers helpen u graag met uw vraag.

010 28 23 880